فرق قرص والسارتان با لوزارتان چیست؟

فهرست مطالب

لوزارتان و والسارتان دو دارو برای درمان فشار خون بالا هستند. این دارو ها به دسته مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین (ARBs) تعلق داشته و عملکردی یکسان نیز دارند. دارو های یاد شده عملکرد آنژیوتانسین ۲ را مختل می کنند. آنژیوتانسین ۲ یک هورمون تنگ کننده عروق خونی است. در نتیجه این وضعیت، عروق خونی گشاد شده، فشار خون پایین آمده و فشار کاری قلب کاهش می یابد.

در حالی که هر دوی این دارو ها عملکرد مشابهی دارند اما باید از تفاوت های آن ها نیز آگاه بود. در این مقاله تفاوت لوزارتان با والسارتان را از نظر موارد مصرف و عوارض جانبی شرح می دهیم.

لوزارتان و والسارتان چیست؟

لوزارتان نوعی دارو است که در دسته مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین جای می گیرد. دارو های این دسته عملکرد ماده ای به نام آنژیوتانسین ۲ را مهار می کنند. آنژیوتانسین ۲ سبب انقباض و تنگ شدن عروق خونی می شود. هنگامی که آنژیوتانسین ۲ از اتصال به گیرنده های خود بازداشته می شود، عروق خونی گشاد شده و به حالت استراحت در می آیند. در نتیجه این شرایط، فشار خون کاهش یافته و پمپاژ خون به سرتاسر بدن برای قلب آسان تر می شود.

والسارتان نیز به دسته ذکر شده در بالا تعلق داشته و به همان روش لوزارتان بر بدن تاثیر می گذارد. اثر این دارو سبب کاهش فشار خون و فشار کاری قلب می شود.

لوزارتان و والسارتان چیست؟

جایگزین قرص لوزارتان چیست؟

چندین مسدودکننده دیگر گیرنده آنژیوتانسین وجود دارند که به همان روش لوزارتان عمل می کنند. داروی های جایگزین قرص لوزارتان شامل کاندسارتان، ایربسارتان، لیزینوپریل و والسارتان هستند. انواع دیگری از داروهای کاهش دهنده فشار خون وجود دارد که مسدود کننده های کانال کلسیم هستند برای مثال آملودیپین.

همچنین بخوانید: موارد مصرف، نحوه مصرف و عوارض قرص آملودیپین

فرق قرص والسارتان با لوزارتان در موارد مصرف

موارد مصرف لوزارتان

لوزارتان برای درمان فشار خون بالا، هایپرتروفی بطن چپ، مبتلایان به دیابت نوع ۲، مبتلایان به نفروپاتی دیابتی و فشار خون بالا به صورت همزمان و همچنین کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا به کار می رود. نفروپاتی به بیماری کلیوی و هایپرتروفی به بزرگی عضله قلب گفته می شود.

موارد مصرف والسارتان

والسارتان برای درمان فشار خون بالا و نارسایی قلبی استفاده می شود. این دارو پس از حملات قلبی نیز برای بیماران تجویز می شود زیرا می تواند میزان مرگ و میر در افراد مبتلا به نارسایی احتقانی قلب را پس حمله قلبی کاهش دهد. والسارتان همچنین می تواند میزان بستری شدن بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب را کاهش دهد.

تفاوت لوزارتان با والسارتان

تفاوت لوزارتان با والسارتان در عوارض جانبی

عوارض لوزارتان

عوارض جانبی لوزارتان شامل موارد زیر می شوند:

لوزارتان می تواند سبب بروز موارد زیر نیز شود:

لوزارتان عملکرد کلیوی را در برخی بیماران کاهش داده و مصرف آن در بیماران دارای تنگی دو طرفه شریان کلیوی منع شده است. شریان های کلیوی عروقی هستند که به این اندام ها خون رسانی می کنند. موارد نادر رابدومیولیز (تحلیل روی عضلانی) نیز در اثر مصرف این دارو گزارش شده است.

تفاوت لوزارتان با والسارتان در عوارض جانبی

عوارض والسارتان

والسارتان اغلب توسط بیماران به خوبی تحمل می شود. رایج ترین عوارض جانبی این دارو شامل موارد زیر هستند:

دیگر عوارض جانبی مهم به شرح زیر هستند:

رابدومیولیز و آنژیو ادم عوارض جانبی نادر اما جدی مصرف والسارتان هستند. رابدومیولیز التهاب و تخریب بافت عضلانی و آنژیو ادم تورم بافت های نرم از جمله گلو و حلق است.

تفاوت لوزارتان با والسارتان در مقدار مصرف

مقدار مصرف لوزارتان

مقدار مصرف اولیه لوزارتان در افراد بالغ ۲۵ تا ۵۰ میلی گرم و حداکثر مقدار مصرف آن ۱۰۰ میلی گرم در روز است. مقدار مجموع مصرف روزانه لوزارتان را می توان تقسیم کرده و به صورت ۲ مرتبه در روز مصرف کرد. مقدار مصرف اولیه لوزارتان در کودکان ۶ ساله یا بیشتر ۰.۷ میلی گرم بر کیلوگرم تا حداکثر ۵۰ میلی گرم یک بار در روز است.

مقادیر بیشتر از ۱.۴ میلی گرم بر کیلوگرم یا ۱۰۰ میلی گرم روزانه تاکنون تایید و تجویز نشده اند. لوزارتان را می توان با یا بدون وعده غذایی به کودکان بیمار داد.

مقدار مصرف والسارتان

مقدار مصرف معمول والسارتان برای افراد بالغ مبتلا به فشار خون ۸۰ تا ۱۶۰ میلی گرم به صورت یک بار در روز است. حداکثر مقدار مصرف نیز روزانه ۳۲۰ میلی گرم است. بیشترین افت فشار خون ظرف ۴ هفته پس از مصرف اتفاق می افتد.

در افراد مبتلا به نارسایی قلبی، مقدار مصرف معمول ۴۰ میلی گرم دو بار در روز است. این مقادیر می تواند تا ۸۰ الی ۱۶۰ میلی گرم به صورت دو بار در روز افزایش یابند. مقدار مصرف اولیه پس از یک حمله قلبی ۲۰ میلی گرم و دو بار در روز است. در صورت تحمل بیمار و عدم بروز عوارض جانبی این مقدار را می توان تا ۱۶۰ میلی گرم افزایش داد.

لوزارتان و والسارتان

مقایسه لوزارتان و والسارتان از جنبه های مختلف

لوزارتان و والسارتان دو داروی مشابه هستند که می توانند بیماری های یکسانی را درمان کنند. این تفاوت ها و شباهت ها در جدول زیر آورده شده اند.

لوزارتانوالسارتان
موارد تجویز

فشار خون بالا

نفروپاتی دیابتی

خطر سکته مغزی

فشار خون بالا

نارسایی قلبی

کاهش مرگ و میر پس از حمله قلبی

دسته بندی دارویی

مسدود کننده گیرنده های آنژیوتانسین (ARB)

ضد فشار خون بالا

مسدود کننده گیرنده های آنژیوتانسین (ARB)

ضد فشار خون بالا

عوارض جانبی رایج

گیجی

سردرد

عفونت ویروسی

خستگی

درد شکمی

درد کمر

اسهال

درد مفصلی

سرفه

افت فشار خون

گیجی

عفونت دستگاه تنفسی فوقانی

احتقان بینی

درد کمر

سرفه

تفاوت قرص لوزارتان با لوزارتان پتاسیم

هیچ تفاوتی بین این دو وجود ندارد. قرص لوزارتان و لوزارتان پتاسیم هردو یکی هستند. لوزارتان پتاسیم نام کامل این دارو که شامل نمک (پتاسیم) است، میباشد. 

دکتر حسین دباغیان متخصص قلب و عروق – کلینیک قلب سلامت

موضوعات مرتبط

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

از دکتر سوال دارید؟

دکتر حسین دباغیان

[hamyar_faq_init]

معاینه تخصصی قلب ورزشکاران

آنژیوگرافی

آنژیوپلاستی

هولتر مانیتورینگ ریتم

آدرس مطب

قیطریه، بلوار اندرزگو، بین دانیالی و اشکستان‌پور، پلاک ۴۳، واحد ۱

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید: