قرص آتورواستاتین ۲۰ برای چیست؟

فهرست مطالب

قرص آتورواستاتین ۲۰ دارویی از خانواده استاتین هاست که مصارف اصلی آن در درمان اختلالات چربی و پیشگیری و درمان بیماری های قلبی عروقی می باشد. آتورواستاتین در پیشگیری اولیه از حملات قلبی، سکته مغزی و جلوگیری از نیاز به عمل قلب در بیمارانی که عوامل خطرساز بیماری قلبی عروقی مانند سن بالا، مصرف دخانیات،چربی بالا،فشار خون و سابقه خانوادگی مثبت دارند،به کار می رود.

همچنین استاتین ها در درمان و پیشگیری ثانویه از حمله و سکته های قلبی،سکته مغزی و بیمارانی که تحت عمل باز قلب یا آنژیوپلاستی قرار گرفته اند، الزامی می باشند.

قرص آتورواستاتین چیست؟

آتورواستاتین یک قرص خوراکی است که توسط پزشک تجویز می شود. این دارو علاوه بر فرم عمومی، به فرم تجاری لیپیتور نیز موجود است. قرص آتورواستین مقادیر کلسترول توتال، LDL اپولیپوپروتئین B، تری گلیسیرید و CRP را کاهش داده HDL را افزایش می دهد و از این طریق در درمان انواع اختلالات چربی به کار می رود.

آتورواستاتین چیست؟

موارد مصرف قرص آتورواستاتین ۲۰

قرص آتورواستاتین همراه با رژیم غذایی مناسب به منظور کمک به کاهش کلسترول “بد” و چربی ها (مانند LDL، تری گلیسیرید) و افزایش کلسترول “خوب” در خون استفاده می گردد. این دارو جزو دسته ی دارویی “استاتین” ها می باشد. این دارو باعث کاهش میزان کلسترول ساخته شده توسط کبد می شود.

کاهش کلسترول “بد” و تری گلیسیرید و افزایش کلسترول “خوب” خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد و از سکته مغزی و حمله قلبی پیشگیری می کند. علاوه بر رژیم غذایی مناسب (مانند رژیم کم کلسترول / کم چربی)، تغییرات دیگری در سبک زندگی به بهبود اثر این دارو کمک می کنند مانند ورزش، کاهش وزن در صورت اضافه وزن و قطع سیگار.

قرص آتورواستاتین ۲۰

قرص آتورواستاتین چگونه کلسترول را کاهش می هد؟

آتورواستاتین به یک دسته ی دارویی به نام مهار کننده های HMG-CoA ردوکتاز یا استاتین تعلق دارد. هر دسته ی دارویی شامل داروهایی می باشد به روشی مشابه عمل می کنند. این داروها اغلب برای درمان بیماری های مشابه استفاده می شوند. این دارو باعث کاهش لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول “بد” و افزایش لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یا کلسترول “خوب” می شود. قرص آتورواستاتین توانایی بدن برای از بین بردن کلسترول LDL از طریق کبد را بهبود می بخشد.

داروی آتورواستاتین چگونه کلسترول را کاهش می هد؟

نحوه مصرف آتورواستاتین ۲۰

این داروی خوراکی را طبق دستور پزشک، معمولاً یک بار در روز، همراه با یا بدون غذا مصرف کنید. دوز مصرفی آن بر اساس شرایط پزشکی، پاسخ به درمان، سن و سایر داروهای مصرفی متفاوت است. حتماً تمامی داروهای مصرفی خود (از جمله داروهای تجویز شده، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به پزشک و داروساز خود اطلاع دهید.

اگر داروهای دیگری برای کاهش کلسترول مصرف می کنید (رزین های متصل به اسید صفراوی مانند کلستیرامین یا کلستیپول)، حداقل ۱ ساعت قبل یا حداقل ۴ ساعت پس از مصرف این داروها آتورواستاتین را مصرف کنید. این داروها می توانند با آتورواستاتین واکنش دهند و از جذب کامل آن جلوگیری کنند.

برای بیشترین اثرگذاری، این دارو را به طور منظم مصرف کنید. به یاد داشته باشید که قرص آتورواستاتین را هر روز در یک ساعت مشخص مصرف کنید. حتی اگر احساس خوبی داشتید، مصرف این دارو را ادامه دهید. اکثر افرادی که کلسترول یا تری گلیسیرید بالا دارند، احساس بدی با مصرف آتورواستاتین ندارند.

حتما به توصیه های پزشک در مورد رژیم غذایی و ورزش توجه کنید. تاثیر کامل این دارو ممکن است ۴ هفته طول بکشد.

قرص آتورواستاتین

بهترین زمان خوردن قرص آتورواستاتین ۲۰

قرص آتورواستاتین را می توانید هر زمان که بخواهید مصرف کنید. نکته مهم در مورد مصرف آن این است که در یک ساعت مشخص از شبانه روز قرص را بخورید. گاهی پزشکان ممکن است مصرف آن را در بعد از ظهر و عصر توصیه کنند. این به این دلیل است که بدن شما بیشترین کلسترول را در شب تولید می کند.

عوارض قرص آتورواستاتین

قرص آتورواستاتین خواب آلودگی ایجاد نمی کند، اما می تواند عوارض جانبی دیگری را به همراه داشته باشد.

عوارض جانبی شایع تر آتورواستاتین

برخی از عوارض جانبی شایع ناشی از مصرف آتورواستاتین عبارتند از:

عوارض جانبی آتورواستاتین

اگر این عوارض خفیف باشند، ممکن است طی چند روز یا چند هفته از بین بروند. اگر شدت آن ها بیشتر شد یا از بین نرفتند، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

عوارض جانبی جدی قرص آتورواستاتین

اگر این عوارض خفیف باشند، ممکن است طی چند روز یا چند هفته از بین بروند. اگر شدت آن ها بیشتر شد یا از بین نرفتند، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

  • ضعف، حساسیت یا درد عضلانی غیر قابل توضیح
  • خستگی
  • خستگی یا ضعف
  • از دست دادن اشتها
  • درد بالای معده
  • ادرار تیره رنگ
  • زرد شدن پوست یا سفیدی چشم

دوز مصرف قرص آتورواستاتین

– اگر مصرف دارو را قطع کردید یا اصلا آن را مصرف نکردید: اگرچه رژیم غذایی سالم می تواند سطح کلسترول را بهبود بخشد، اما آتورواستاتین می تواند به اثر بیشتر آن کمک کند. اگر آتورواستاتین مصرف نکنید، ممکن است سطح کلسترول شما کنترل نشود. این امر ممکن است خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد

– اگر یک دوز دارو را مصرف نکردید یا دارو را طبق برنامه مصرف نکردید: دارو ممکن است اثر مناسبی ایجاد نکند. برای تاثیر دارو، باید مقدار مشخصی از دارو همیشه در بدن شما باشد.

– اگر بیش از حد مصرف کرده باشید: ممکن است سطح خطرناکی از دارو در بدن ایجاد شود. ممکن است علائم زیر را داشته باشید:

دوز مصرف داروی آتورواستاتین

– اگر مصرف یک دوز را فراموش کردید چه کاری باید انجام دهید: به محض یادآوری دوز خود را مصرف کنید. اما اگر فقط چند ساعت قبل از دوز بعدی آن را به یاد آوردید، فقط یک دوز را مصرف کنید. هرگز سعی نکنید با مصرف همزمان دو دوز، دوز عقب افتاده را جبران نمانید. این امر می تواند منجر به عوارض جانبی خطرناکی شود.

– نحوه تشخیص اثر دارو: شما قادر به احساس اثر آتورواستاتین نخواهید بود. پزشک سطح کلسترول را اندازه گیری می کند تا تاثیر آتورواستاتین را بررسی کند. پزشک ممکن است دوز شما را بسته به سطح کلسترول تنظیم کند.

موضوعات مرتبط

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

از دکتر سوال دارید؟

دکتر حسین دباغیان

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر کاظمی شنبه ۱۷ مهر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دختر ۲۳ساله ی من کرونا گرفت وبعداز،تزریق رمدسیویر ک ده درصد ریه اش درگیر بود اونم ازنوع دلتای جهش یافته
    دکتر ایشون این قرص وهمراه کورتون واسپرین تجویز کردن بعد دوهفته کروتون تمام شد ایا هنوز اون دوتا قرص باید ادامه پیدا کنه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین دباغیان شنبه ۱۷ مهر ۰( 2 سال پیش)

      سلام.مدت مصرف اون دو قرص از ۲ هفته تا یک ماه بر اساس تشخیص پزشک معالج می باشد.

  • تصویر کاربر فرشته شنبه ۱۷ مهر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    من این قرص رو درمصرف دومین بااستفاده کردم تنگی نفس دارم..دیشب خوردم مشکلی نبوداما امروز که مصرف کردم تنگی نفس گرفتم..آیا بایدهنوز بخورم یاقطع کنم؟ بدلیل مشکل تپش قلبم پزشک تجویزکرد.ممنون میشم پاسخ بدین..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین دباغیان شنبه ۱۷ مهر ۰( 2 سال پیش)

      سلام.این دارو عوارض دیگری دارد ولی تنگی نفس معمولا جز آنها نیست.

  • تصویر کاربر طاهره شنبه ۱۷ مهر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام ایا مشود قرص اتورواستاتین ۴۰ را در دو نوبت به صورت ۲۰ میلیگرمی مصرف کرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین دباغیان شنبه ۱۷ مهر ۰( 2 سال پیش)

      سلام بله.

  • تصویر کاربر R.G دوشنبه ۱۵ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    باسلام. من چند سالیست که مشکل واریس پای شدید دارم اما باهاش کنار میومدم الان جدیدا مشکل قلبی هم پیدا کردم ایا عمل واریس انجام بدم یا نه ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین دباغیان دوشنبه ۱۵ شهریور ۰( 2 سال پیش)

      سلام.بستگی به شدت واریس و درگیری عروق عمقی داره.

  • تصویر کاربر ارش شنبه ۶ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    قرص آتورواستاتین ۲۰ جهت کلسترول و ldl مصرف میکنم ، ایا هر از گاهی الکل مصرف شود ،دارو در آن روز قطع گردد و مجدد از روز بعد مصرف شود ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین دباغیان شنبه ۶ شهریور ۰( 2 سال پیش)

      سلام.خیر نیازی به قطع دارو نیست.ترجیح مصرف الکل رو به حداقل برسونید.

  • تصویر کاربر اسدی یکشنبه ۲۴ مرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    باسلام بعد از مثبت شدن تست کرونای من یکی از داروهایی که برام تجویز کردن این دارو است میخواستم ببینم ارتباط آتورواستاتین۲۰ با درمان کرونا چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین دباغیان یکشنبه ۲۴ مرداد ۰( 2 سال پیش)

      سلام.اتورواستاتین غیر از اثرات ضد چربی اثرات ضد التهابی هم داره که فعلا بصورت تجربی به این دلیل در بیماران کرونا تجویز میشه.

  • تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۱۷ مرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام ... اقای دکتر مادر در سال 97 دچار شکستگی هیپ چپ شد ... ولی بخاطر غلظت خون شدید اول چند تا امپول در ناف تزریق شد بعد جراحی شدند... از انزمان به بعد دکتر عروق به مادرم اسپرین با دوز 80 داده ... هر روز صبح یک عدد بعد غذا ... الان مادرم دچار کم خونی شده ایا خوردن اسپرین در کم خونی موثر است و استفاده مدوام خطرساز است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین دباغیان یکشنبه ۱۷ مرداد ۰( 2 سال پیش)

      سلام.بله آسپیرین با ایجاد خونریزی مخفی میتونه کم خونی ایجاد کنه.اگر دلیل دیگه ای برای مصرف آسپیرین نداشته باشند میتونن قطعش کنن.

  • تصویر کاربر منصور پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    باسلام .کلسترول و تری گلیسرید بالا انزیم کبدی هم بالا طبق سونو گرید ۱ بود دکتر قرص اتورواستاتین و لیور کر تجویز کردند دوباره ازمایش دادم . چربیم هر دوش اومده پایین ولی انزیم کبدم خیلی بیشتر شده .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین دباغیان پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 2 سال پیش)

      کبد چرب گرید ۱ معمولا تا این حد که می فرمایید انزیم رو بالا نمی بره و باید از نظر سایر علل مثل هپاتیت دارویی بررسی بشید. خود اتورواستاتین از داروهایی هست که میتونه انزیم های کبدی رو بالا ببره.

  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۳۰ تیر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    با سلام ، از سنوات قبل داروهای کاهش دهنده چربی مصرف میکنم.
    بدلیل تب جزئی به پزشک مراجعه کردم سطح اکسیژن ۹۵ و فشار خون 107/85 و ضربان ۸۸ بود ، پزشک محترم در کنار داروهای دیگر آتورواستاتین ۲۰ (شبی یک عدد) تجویز نمودند آیا مصرف این قرص با بیماری فعلی صلاح است؟
    سن اینجانب ۵۱ سال میباشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین دباغیان چهارشنبه ۳۰ تیر ۰( 2 سال پیش)

      سلام.مصرف اتورواستاتین در شرایط اینچنینی که مشکوک به کرونا می باشد ضرری ندارد و جز درمانهای تجربی توصیه شده می باشد.از لحاظ ادامه دارو بستگی به نتایج آزمایشات،سابقه بیماری هایی مانند دیابت و زمینه قلبی عروقی شما دارد‌.

  • تصویر کاربر راضیه چهارشنبه ۳۰ تیر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام من مشکوک به کرونا هستم و دکتر به من قرص اتروواستاتین دادن آیا درسته.؟مصرف کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین دباغیان سه شنبه ۲۹ تیر ۰( 2 سال پیش)

      سلام.جز درمان های غیر رسمی هست و استفاده ازش ضرری نداره

    2. تصویر کاربر راضیه سه شنبه ۲۹ تیر ۰( 2 سال پیش)
      ممنونم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین دباغیان چهارشنبه ۳۰ تیر ۰( 2 سال پیش)

      سلامت باشید

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

معاینه تخصصی قلب ورزشکاران

آنژیوگرافی

آنژیوپلاستی

هولتر مانیتورینگ ریتم

آدرس مطب

قیطریه، بلوار اندرزگو، بین دانیالی و اشکستان‌پور، پلاک ۴۳، واحد ۱

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید: